У Київській області затримали шпигуна російських окупантів (ФОТО, ВІДЕО)

Що відомо про затриманого ворожого агента

У Київській області затримали адвоката-зрадника, який збирав для російських окупантів дані про HIMARS і мапи "мінних полів" поблизу Києва. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Слідство встановило, столичного адвоката, який раніше працював у прокуратурі і внаслідок неуспішного проходження атестації був звільнений з цієї структури у 2021 році, завербували російські спецслужби. За вказівкою російських кураторів шпигун намагався здобути мапи мінних полів, створених Силами оборони на підступах до Києва і на території Чернігівської області, а також у прифронтових районах Донбасу.

Киянин також розвідував можливі бойові позиції реактивних артилерійських систем M142 HIMARS та місця дислокації складів з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами Збройних сил України. Російський агент підшукував інформаторів, яким пропонував великі гроші за секретні відомості. Шпигуна затримали під час передачі йому імітаційних координат базування HIMARS.

Під час розслідування також встановили, що колишній працівник прокуратури налагодив схему нелегального виїзду за кордон України чоловіків призовного віку. До оборудки киянин залучив декількох спільників, які пропонували своїм клієнтам фіктивні документи для втечі від військової служби. Адвокату повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.


Нагадаємо, у Києві озброєні молодики вимагали мільйон гривень, погрожували киянину вбивством та змушували чоловіка копати собі могилу. Учасники банди приїхали до киянина додому, схопили та вивезли на автомобілі до лісосмуги. Там чоловіку погрожували вбивством. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили "посадовицю МВС ДНР", яка планувала втекти за кордон. Мешканка Донецької області з вересня 2014 року працювала на окупантів. На початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну колаборантка переїхала до Києва під виглядом переселенки з Донбасу. У столиці жінка оселилася в орендованій квартирі та почала оформлювати документи для виїзду за кордон.

Читайте також, що у Києві за допомогу російським пропагандистам затримали чоловіка



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися