У Києві товариство захопило землі на березі Дніпра вартістю 630 млн грн

Вартість земельних ділянок складає понад 630 млн гривень

Столична прокуратура через суд вимагає повернути державі 5 га землі на березі річки Дніпро вартістю 630 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Господарський суд міста Києва відкрив провадження за позовом органів столичної прокуратури в інтересах територіальної громади про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками, у тому числі землями водного фонду в Оболонському районі Києва. Вартість земельних ділянок складає понад 630 млн гривень.

Прокуратура встановила, що товариство без правовстановлюючих документів використовує земельні ділянки загальною площею близько 5 га на вулиці Прирічній для розташування самочинно збудованого нерухомого майна.

При цьому, територія огороджена спільним парканом, внаслідок чого обмежено доступ містян до комунальних земельних ділянок, в тому числі до прибережної захисної смуги річки Дніпро.

Крім того, вказане є перешкодою у функціонуванні парку відпочинку, частина якого потрапляє до земельної ділянки, що використовується товариством без правових підстав. 

У зв’язку з цим, територіальна громада позбавлена можливості розпоряджатися земельними ділянками та використовувати їх в інтересах жителів міста.

З огляду на зазначені обставини товариством порушено інтереси держави, які у даному випадку потребують захисту в судовому порядку. Підготовче судове засідання у справі за позовом, заявленим Оболонською окружною прокуратурою, призначено на 16 травня.

Нагадуємо, що біля храму в Оболонському районі планують звести хмарочос.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися