У Києві посадовиця розкрала понад мільйон гривень на закупівлі генераторів

Обвинувальний акт відносно посадовиці скеровано до суду

Посадовицю Голосіївської РДА судитимуть за розкрадання 1,3 млн грн на закупівлі генераторів для навчальних закладів. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Голосіївською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальниці Управління освіти Голосіївської РДА за обвинуваченням у заволодінні бюджетними коштами та службовому підробленні.

Згідно з даними слідства, Управління освіти Голосіївської РДА за результатами тендерної процедури уклало з підприємством договори на закупівлю генераторів, щоб забезпечити електроенергією укриття 17 навчальних закладів Голосіївського району з очікуваною вартістю понад 3,7 млн гривень.

При цьому, з метою безпідставного та незаконного отримання коштів з міського бюджету, посадовці забезпечили перемогу в тендері підприємцю, який запропонував ціни значно вище ринкових, що призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів на суму понад 1,3 млн гривень.

На теперішній час обвинувальний акт відносно посадовиці Голосіївської РДА скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті. 

Нагадуємо, що голову територіальної громади на Київщині викрито в отриманні неправомірної вигоди та розтраті місцевого бюджету. Посадовець вимагав та в подальшому отримав від підприємця гроші за укладання договору щодо проведення аварійно-відновлювальних робіт в прибережній смузі річки Десна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися