Після обстрілу окупантів у Києві знайшли уламки збитих "шахедів" (ФОТО)

Столицю атакували дронами-камікадзе та ракетами

Російські окупанти здійснили чергову невдалу спробу обстріляти Київ. Подробиці щодо оборони столиці розповіли у Київській міській військовій адміністрації та у Патрульній поліції Києва, передають "Коментарі".

За словами начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка, в результаті збиття ворожих повітряних об’єктів в Шевченківському, Печерському та Подільському районі Києва на різних вулицях навколо приблизно десяти будинків впали уламки.

"Внаслідок падіння уламків частково пошкоджені припарковані автомобілі, кількість уточнюється, та дорожнє покриття. Інформації по потерпілим громадянам не має", — повідомив Попко.

У Києві вночі та зранку патрульні отримували чисельні повідомлення про падіння уламків збитих безпілотників-камікадзе. Інспектори Патрульної поліції забезпечили охорону місць події та викликали на місце слідчих й вибухотехників. Правоохоронці оприлюднили фото збитих "шахедів", уламки яких впали у Києві.

"Ці світлини — наочний приклад того, чому всім вкрай ризиковано нехтувати сигналами повітряної тривоги. Дякуємо Силам оборони за надійний захист нашого неба", — йдеться у дописі Патрульної поліції столиці до оприлюднених кадрів.

Російські окупанти вночі атакували Київ дронами та ракетами, заявив речник КМВА Михайло Шаманов. 

"Такої щільності та інтенсивності ударів наше місто не зазнавало з початку року. Це вже третя за останні дні атака. Цієї ночі агресор застосував комплексного повітряного удару по столиці. Вночі тривога тривала три з половиною години", — зазначив в ефірі телеканалу "Київ" речник КМВА Михайло Шаманов.

За його словами, всі ворожі цілі було збито Силами протиповітряної оборони.

"Остаточно ми зможемо з'ясувати тип ракет після експертизи залишків. За попередньою інформацією, над столицею всі БПЛА та ракети були знищені. Було падіння залишків БПЛА в Шевченківському районі, без постраждалих населення. Ці уламки не завдали серйозної шкоди забудові міста", — додав Шаманов.

Нагадаємо, викрили шпигуна російських окупантів в результаті спецоперації у Києві та Донецькій області. На початку повномасштабного вторгнення російських військ киянин збирав для окупантів інформацію про місця базування Сил оборони у Києві. Намагаючись уникнути відповідальності, киянин мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, який задіяний на Авдіївському напрямку в Донецькій області. Співробітники СБУ затримали шпигуна в одному з фронтових міст Донецького регіону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рівень загрози наступу російських окупантів на Київ з півночі. На території Білорусі зараз перебувають авіаційне угруповання та угруповання наземних сил російських військ загальної чисельністю до 2,5 тисяч осіб. На території Брянської та Курської областей РФ перебувають до 17 тисяч російських військових. Ситуація на північному кордоні України стабільна та контрольована. Зараз загрози наземних наступальних дій як з території Білорусі, так і з території Курської та Брянської областей РФ немає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися