Генерал розповів загрози наступу окупантів на Київ (ВІДЕО)

Як українські військові оцінюють ситуацію

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про рівень військової загрози з півночі. Про це він розповів у відеокоментарі.

"На території республіки Білорусь продовжує перебувати авіаційне угруповання та угруповання наземних сил Російської Федерації загальної чисельністю до 2,5 тисяч осіб. На території Брянської та Курської областей РФ перебуває угруповання чисельністю до 17 тисяч осіб", — прокоментував Наєв.

За його словами, ситуація на північному кордоні України стабільна та контрольована, однак останнім часом побільшало повітряних тривог в сусідніх з Київською областях — на Чернігівщині і Сумщині. Російські окупанти продовжують обстрілювати прикордонні та інші регіони України ракетами та бомбами з повітря.

"Ми зміцнюємо систему протиповітряної оборони та нарощуємо її ефективність. Детально аналізуємо кожен повітряний удар та вживаємо заходів щодо недопущення успішних дій ворожих сил. Станом на зараз, загрози наземних наступальних дій як з території Білорусі, так і з території Курської та Брянської областей РФ немає", — заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв додав, що українські військові щодня посилюють систему оборони та роблять усе, щоб бути готовими до адекватного реагування на атаки російських окупантів.

Нагадаємо, що у Печерському районі Києва сталася ДТП з потерпілими. Через аварію на Печерську на бульварі Лесі Українки ускладнений рух транспорту в напрямку бульвару Миколи Міхновського. На місці ДТП працюють медики та поліцейські. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бучі прибрали нерозірвані фугасні снаряди, стволи від САУ, сотні елементів російської амуніції та понівечені автомобілі. Все це виявили на найбільшому повоєнному сміттєзвалищі Бучі на вулиці Депутатській. За два місяці роботи територію повністю очистили. Прибрали звідси понад 11 тисяч кубометрів найрізноманітнішого сміття і залишки 70 машин. 

Дивіться також відео, як в одному із селищ Київщини знайшли та знешкодили збиту крилату ракету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися