Під Києвом на сміттєзвалищі прибрали боєприпаси та понівечені автівки (ФОТО)

Що відомо про зачистку території від наслідків війни

У Бучанському районі Київської області прибрали нерозірвані фугасні снаряди, стволи від САУ, сотні елементів російської амуніції та понівечені автівки. Про це заявили у Бучанській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії Бучі, все це виявили на найбільшому повоєнному сміттєзвалищі Бучі, що по вулиці Депутатській.

"За два місяці роботи територію повністю очистили. Прибрали звідси понад 11 тисяч кубометрів найрізноманітнішого сміття і залишки 70 машин! Це побутові відходи, будівельні матеріали, снаряди, спалені й понівечені автомобілі, покришки, зброя, амуніція. Все це старанно й обережно посортували й вивезли", — йдеться у заяві Бучанської міської ради.

Дивом нездетоновані снаряди одразу забирали працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Решту — як покришки, шифер чи багаті на азбест ізоляційні матеріали  — відправили на спеціалізовані підприємства для утилізації. Ліквідація цього сміттєзвалища у Бучі є частиною Програми розвитку ООН з екстреного відновлення, яку фінансує уряд Японії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку Ірпеня скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять на берег річки залишки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів – цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен та тонни пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча і завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Читайте також, де під Києвом розпочнуть капітальний ремонт греблі на річці Ірпінь.

Дивіться також відео, як у Києві з мосту у Дніпро впала металева конструкція та читайте, що про це розповіли в поліції.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися