У Києві судитимуть ексзаступника голови МОЗ України

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років

У столиці судитимуть ексзаступника голови МОЗ України. Фігурант погодив допуск лікарського засобу з-за кордону на внутрішній ринок країни всупереч негативному висновку Державного експертного центру. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Правоохоронці встановили, що в червні 2021 року підозрюваний обіймав посаду генерального директора фармацевтичного забезпечення МОЗ України та був за сумісництвом співголовою постійної робочої групи з питань державної реєстрації лікарських засобів. Під час виконання покладених на нього функцій, порушник погодив реєстрацію медичного препарату з-за кордону із подальшим допуском на внутрішній ринок країни всупереч негативному висновку Державного експертного центру.

Вказаний медичний препарат, призначений для боротьби із вірусними захворюваннями, у тому числі з COVID-19, не міг бути зареєстрований як лікарський засіб, оскільки потребував додаткових досліджень.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури колишньому посадовцю було оголошено про підозру у вчиненні злочину, та наразі матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скеровано до суду для вирішення справи по суті.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

За даними "Коментарів", йдеться про Олександра Комаріду. У 2021 році його призначили першим заступником міністра охорони здоров’я. З цієї посади Олександра Комаріду Кабмін звільнив 8 лютого 2023 року.

Нагадуємо, що в Київській області лікарська помилка ледь не призвела до смерті дитини. Судитимуть лікарку, яка після проведення операції залишила сторонній предмет в тілі 7-річної дитини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися