У Києві судитимуть ексректора столичного університету

Чоловік нараховував собі щомісячні премії понад три роки

Слідчі поліції Києва завершили досудове розслідування відносно колишнього ректора вишу. Протягом трьох років чоловік нараховував собі премії й таким чином привласнив 1,3 мільйона гривень коштів закладу. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

На початку цього року відділом розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління столичного главку було викрито 69-річного екскерівника одного з закладів вищої освіти, який шляхом зловживання своїм службовим становищем заволодів 1 300 000 гривень коштів державного університету.

З'ясувалось, що чоловік нараховував собі щомісячні премії понад три роки. Тож зібравши необхідну доказову базу, під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури слідчі повідомили колишньому ректору про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах.

На даний час досудове розслідування завершено. Матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом направлено до суду для розгляду справи по суті. За такі дії уродженцю Київської області загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, та з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що у Київській області затримано старосту села, який збував місцевим мешканцям амфетамін. За даними слідства, чоловік, задля покращення свого матеріального становища, налагодив збут амфетаміну. Він приймав замовлення на "товар" лише у перевірених осіб з-поміж місцевого населення. Телефоном домовлявся про місце зустрічі та передавав психотропи безпосередньо в руки замовника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вікторія

5 травня 2023, 15:24

Ви напевно шуткуєте, в університеті Шевченко мільйони йдуть багатьом (штат роздутий) , а тут один. Аудит, якій там відбувся, купили. Багато хто про це знає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися