У Києві викрили шахрая, який виманював гроші в родин зниклих бійців ЗСУ

Відомо про шістьох потерпілих від шахрайських дій чоловіка

Київські правоохоронці затримали шахрая, який обіцяв вивезти поранених бійців з передової та ошукував родини військовослужбовців. На даний час відомо про шістьох потерпілих від таких шахрайських дій. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Слідчі Дарницького управління поліції викрили чоловіка, який шахрайським шляхом заволодівав грошима громадян. Правопорушником виявився 28-річний місцевий мешканець.

Поліцейські встановили, що зловмисник створив акаунт у соцмережі та зв’язувався з родичам безвісно зниклих військовослужбовців ЗСУ, представляючись їх товаришем по службі. Чоловік розповідав, що його побратима нібито важко поранено, тож просив гроші на евакуацію. Таким чином фігурант ошукав щонайменше шестеро громадян, а свої "послуги" оцінював від 1,5 до 5 тисяч гривень.

Під час затримання у нього вилучили мобільний телефон та банківську картку, на яку потерпілі перераховували кошти. Чоловіку повідомили про підозру у скоєнні шахрайства. 

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 1 342 000 грн. Підозрюваному загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадуємо, що столичні правоохоронці викрили зловмисника, який ошукував військовослужбовців Збройних сил України, продаючи їм неіснуючі товари.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися