У Києві викрили схему шахрайства із гуманітарною допомогою для ЗСУ

З метою заволодіння гуманітарною допомогою псевдоволонтер підроблював платіжні квитанції

У Києві за шахрайство із гуманітарною допомогою для ЗСУ судитимуть псевдоволонтера. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

До суду скеровано обвинувальний акт відносно 28-річного уродженця Луганська, який шляхом обману заволодів гуманітарною допомогою у розмірі понад 380 тисяч гривень.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення збройних сил рф в Україну зловмисник через соцмережу познайомився із засновником благодійного фонду, який мешкає у Франції та мав згоду купляти та поставляти в Україну речі та амуніцію для потреб ЗСУ (бронепластини, плитоноски, шоломи, рюкзаки, берци, аптечки тощо).

Представляючись волонтером, підозрюваний попросив у благодійника допомогу в придбанні військової амуніції для ЗСУ, якої на той час не було в наявності на території України або вона продавалася значно дорожче, ніж за межами України.

З метою заволодіння гуманітарною допомогою зловмисник підроблював платіжні квитанції, а надісланими благодійником речами та амуніцією розпоряджався на власний розсуд.

Підозрюваний визнає свою вину та наразі вже відшкодував потерпілому частину завданих збитків.

Нагадуємо, що в Києві судитимуть підприємця, який продавав гуманітарні тепловізори та аптечки, ввезені для ЗСУ. У межах слідства задокументовано продаж двох тепловізійних прицілів та 290 аптечок на загальну суму 20 тисяч доларів США.

Читайте также