У Києві чоловік обікрав іноземного волонтера

Правоохоронці по гарячих слідах затримали фігуранта

У Києві чоловіку, який обікрав іноземного волонтера, повідомлено про підозру. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 29-річному неодноразово судимому уродженцю Черкаської області у таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно, в умовах воєнного стану. 

Згідно із матеріалами слідства, підозрюваний 8 травня 2023 року, перебуваючи біля офісного приміщення на Подолі, викрав рюкзак у громадянина США, який тренує українських військових за програмами надання тактичної бойової допомоги пораненим.

Потерпілий лише на декілька хвилин відволікся на розмову із знайомим, залишивши рюкзак з ноутбуком і медичним спорядженням неподалік на сходах до входу у офісне приміщення, а повернувшись, речей вже не виявив.

Правоохоронці по гарячих слідах затримали 29-річного фігуранта, розшукали викрадене майно та повернули його власнику. Встановлено, що фігурант раніше неодноразово судимий за майнові злочини і лише два місяці тому повернувся з місць позбавлення волі.

Слідство триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що в Києві судитимуть підприємця, який продавав гуманітарні тепловізори та аптечки, ввезені для ЗСУ. У межах слідства задокументовано продаж двох тепловізійних прицілів та 290 аптечок на загальну суму 20 тисяч доларів США.

Читайте также