Київські правоохоронці викрили серійного інтернет-шахрая

Фігурант ошукав 34 громадянина

Київські слідчі та кіберполіцейські викрили серійного інтернет-шахрая, який ошукав 34 громадянина. Під приводом продажу різноманітної техніки чоловік шахрайським способом заволодів грошима потерпілих на суму 220 тисяч гривень. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

До Шевченківського управління поліції надходили заяви від громадян України, що їх ошукали інтернет-шахраї. Громадяни повідомляли, що оплатили наперед продавцям гроші за обраний в інтернеті товар, але не отримали ані замовлення, ані повернення коштів. 

Поліцейські ідентифікували користувача та встановили особу організатора схеми. Як стало відомо, порушник в період з серпня 2022 року по теперішній час використовував сайт "OLX" для реалізації товарів. Під приводом продажу телефонів, ігрових приставок, побутових речей та іншої техніки він ошукав 34 особи, а сума збитку складає близько 220 тисяч гривень. Громадяни перераховували кошти на вказані аферистом реквізити, але куплені речі так і не отримували.

Правоохоронці провели ряд обшуків в організатора та ще кількох осіб, які ймовірно причетні до шахрайських дій на території Києва, Київської області і міста Суми. За результатами обшуків поліцейські виявили та вилучили мобільні телефони, сім-карти різних операторів, квитанції. Зловмисником виявився 20-річний уродженець Сумської області, раніше судимий за скоєння аналогічного злочину.

Слідчі за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру та звернулись до суду із клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадуємо, що правоохоронці Київської області викрили ув’язненого в столичному СІЗО, який продавав неіснуючі автомобілі через Інтернет.

Читайте также