У Київській області злочинна група продавала інформацію з державних баз даних

Чоловіків затримано під час отримання коштів від "замовника"

У Київській області викрито двох "приватних детективів", які збували інформацію з обмеженим доступом, що зберігається у державних базах даних. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Викрито двох мешканців Київської області, які збували інформацію з обмеженим доступом, що зберігалась у державних базах даних. 

За даними слідства, колишній співробітник правоохоронного органу спільно зі знайомим створили так зване приватне детективне агентство. Вони пропонували широкий спектр юридичних послуг, а також збір конфіденційної інформації про людину. Мова йде про номери мобільних телефонів, автомобілів, паспортні дані, номери банківських рахунків особи, а також перетин державного кордону та інше. 

В залежності від замовленого обсягу інформації на людину, вартість послуг "детективів" становила від 800 до 2,6 тисяч доларів США.  Інформацію про громадян вказані особи отримували з закритих баз державних органів.  

Чоловіків затримано під час отримання другої частини коштів та передачі даних про громадянина "замовнику". 

Нагадуємо, що в Києві затримали директора громадської організації, який допомагав громадянам РФ легалізуватися за кордоном. Фігурант здійснював діяльність з видачі підроблених документів для громадян РФ та мешканців тимчасово окупованих регіонів України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися