У Києві викрили схему незаконного перетину кордону чоловіками

Зловмисник сприяв призовникам у незаконному перетині держкордону

Поліцейські Києва затримали зловмисника, який сприяв призовникам у незаконному перетині держкордону. За грошову винагороду у розмірі 9 тисяч доларів США фігурант надавав призовникам медичні довідки про непридатність останніх до військової служби. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Правоохоронці задокументували незаконну діяльність зловмисника, який під час дії воєнного стану організував злочинну схему щодо безперешкодного перетину держкордону України чоловіками, які підлягають мобілізації.

Організатором злочинної схеми виявився 29-річний мешканець Київської області, який раніше не мав проблем із законом. В ході досудового розслідування встановлено, що, використовуючи корупційні зв’язки, чоловік надавав "клієнтам" медичні довідки про визнання їх непридатними до військової служби, що надавало їм можливість безперешкодного перетину держкордону. 

Задокументовано, що за надання незаконних послуг так званих "білих білетів" порушник отримував по 9000 доларів США. Під час проведення ним чергової незаконної угоди фігуранта було затримано.

Також поліцейські провели обшук за місцем мешкання чоловіка, під час якого виявили та вилучили пістолет, автомат, набої та чорнові записи. Все вилучене направлено на проведення експертизи. 

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що правоохоронцями Київської області повідомлено про підозру зловмиснику, який допомагав переправляти військовозобов’язаних чоловіків через держкордон. 43-річний мешканець столиці спільно із поплічниками за певну винагороду оформлювали чоловіків призовного віку, які бажали виїхати за кордон під час воєнного стану, волонтерами або перевізниками гуманітарної допомоги. Вартість таких "послуг" становила від 1500 до 3000 доларів з однієї людини.

Читайте также