Новий платіж введуть на Київщині з червня: подробиці

Скільки додатково сплачуватимуть споживачі

У КП “Боярка-Водоканал” попередили про встановлення плати за абонентське обслуговування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Боярської громади. 

Новий платіж введуть з 1 червня 2024 року. На компідприємстві пояснили, що платіж введено відповідно до чинного законодавства, а до тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення не включаються витрати, які включені до складу плати за абонентське обслуговування та не є комунальною послугою і регулюється державою тільки її граничний рівень.

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 808 встановлено граничний розмір плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента в місяць з 01.01.2024 року 42,94 грн (з ПДВ) за централізоване водопостачання та 42,94 грн (з ПДВ) за централізоване водовідведення.

Для споживачів комунальних послуг КП “Боярка-Водоканал”:


“Плата за абонентське обслуговування виставлятиметься як окремий платіж, нараховуватиметься у фіксованому розмірі з розрахунку на один особовий рахунок, незалежно від кількості мешканців у помешканні та спожитої води”, - пояснили на компідприємстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві спеціалісти продовжують роботу з відключення боржників від водопостачання в рамках чинного законодавства. Наприкінці квітня у “Київводоканалі” пояснили, що борги киян за водопостачання та водовідведення вже перевищили один мільярд гривень.

Чому відключають боржникам комунальні послуги та яка процедура відключення, читайте за посиланням.


Читайте также