У Києві викрили схему незаконного заволодіння земельними ділянками

У столиці викрито групу зловмисників

Столичні прокурори викрили схему заволодіння 75 земельними ділянками у Києві вартістю понад 100 млн гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом спроби заволодіння 75 земельними ділянками на території міста Києва, вартість яких становить понад 100 млн гривень.

За версією слідства, група зловмисників шляхом підроблення технічної документації забезпечувала внесення до державних реєстрів недостовірних відомостей щодо об'єктів нерухомості, які нібито розташовані на вказаних земельних ділянках.

У подальшому, фіктивне право власності на неіснуючі об'єкти нерухомості дозволило б зловмисникам заволодіти земельними ділянки.

Наразі у межах слідства проведено 17 обшуків, у тому числі в органах державної влади та у реєстраторів, в ході яких вилучено документацію, відомості з автоматизованих баз даних, мобільні телефони та комп'ютерну техніку, які мають доказове значення у кримінальному провадженні.

Крім цього, з метою попередження подальших спроб незаконного відчуження земель територіальної громади, за клопотанням прокурора на вказані земельні ділянки накладено арешт. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадуємо, що в Київській області прокуратура вимагає повернути державі землі прибережної захисної смуги річки Десна вартістю понад 222 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися