ДБР прийшло з обшуками до КМВА: подробиці справи

ДБР провело обшуки в рамках провадження про нез'явлення на службу військовослужбовців, які пішли у «відрядження» до КМВА

Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками до Київської міської військової адміністрації в рамках провадження про нез'явлення на службу військовослужбовців, які натомість пішли у "відрядження" до КМВА. Подробиці щодо обшуків ДБР стали відомі "Коментарям" з ухвали Печерського районного суду міста Києва у справі №757/14840/23-к.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що військовослужбовці військової частини А7375 Левченко Олег Анатолійович (депутат Київради (Європейська Солідарність), керівник секретаріату ЄС), Хацевич Ігор Мирославович (депутат Київради (Європейська Солідарність))Терентьєв Михайло Олександрович (депутат Київради (УДАР), голова земельної комісії та директор Комунального підприємства "ІНЖЕНЕРНИЙ ЦЕНТР") та Шпак Олексій Володимирович (помічник депутата Ігоря Хацевича (Європейська Солідарність)), в умовах воєнного стану, не з'явилися вчасно на службу без поважних причин до військової частини А7375, що дислокується у місті Києві, та проводили час на власний розсуд.

Таким чином, в діях вказаних військовослужбовців військової частини А7373 вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч, 5 ст. 407 КК України, а саме: нез'явлення вчасно на службу військовослужбовцем без поважних причин, вчинене в умовах воєнного стану, що, відповідно до ст. 12 КК України, є тяжким злочином.

Зокрема, ДБР шукало листи, на підставі яких вказаних осіб було відряджено до Київської міської військової адміністрації, відомості щодо посад, на які вони були призначені, функціональні (посадові/службові) обов'язки зазначених військовослужбовців, графіки службового навантаження, табелі робочого часу щодо зазначених осіб, акти перевірки обліку особового складу, відомості щодо пропускного режиму у Київській міській військовій адміністрації та записів у відповідних відомостях (в тому числі електронних) щодо прибуття/вибуття зазначених осіб.

Раніше представник команди народної політичної партії "Народовладдя" Олег Симороз на власній сторінці у Facebook розмістив фейкову інформацію. Він повідомляв, що ДБР проводило обшуки у КМВА щодо деаутатів Київради Олександра Бродського, Михайла Наконечного та Віталія Павлика. Проте, з огляду на ухвалу Печерського районного суду міста Києва, ця інформація не відповідає дійсності.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися