У Києві у громадянки конфіскували антикваріат на мільйон гривень (ФОТО)

Антикваріат конфісковано, а на порушницю митних правил накладено мільйонний штраф

Суд поставив крапку у справі про порушення митних правил, порушеній Київською митницею проти громадянки, яка намагалася незаконно ввезти антикваріат. Серед предметів, про які йдеться, були столові прилади, сільнички, вази, статуетки та скриньки, в тому числі роботи всесвітньо відомого французького ювеліра і майстра скла Рене Лаліка. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

Десять робіт Рене Лаліка загальною вартістю близько 900 000 гривень та 83 роботи менш відомих французьких майстерень 19-20 століть загальною вартістю 200 000 гривень намагалися ввезти в Україну за підробленими документами.

Вантаж столових приборів та посуду, що були у вжитку, задекларованою вартістю 1 600 євро, прямував з Франції в Україну через Польщу на адресу громадянки. Згідно з документами, поданими на митницю, продавцем 93 предметів був антикварний магазин із Парижа.

Однак під час митного контролю співробітники київської митниці виявили деякі невідповідності в документах, а також виявили розбіжності у вазі та кількості товарів під час огляду. Митники також помітили на деяких скляних виробах характерне клеймо ©️R.Lalique (Рене Лалік). 

Інформація, отримана митниками, показала, що власник антикварної крамниці в Парижі не продавав ці предмети, а подарував їх своєму другові з умовою, що вони не для подальшого продажу.

Загальна вартість предметів оцінюється в 1,1 млн гривень. Ринкова вартість може бути вищою.

Після виявлення факту спроби незаконного ввезення в Україну культурних та історичних цінностей за підробленими документами, Київська митниця склала протокол про порушення митних правил та направила справу до суду.

Суд визнав жінку винною у порушенні митних правил та наклав на неї штраф у розмірі понад один мільйон гривень - сума вартості предметів правопорушення. До товарів застосовано конфіскацію.

Нагадуємо, що у столиці у порушника митних правил конфісковано раніше виявлені київськими митниками 44 кг ювелірних виробів на 4,7 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


УКРАИНЕЦ

23 травня 2023, 21:39

як обкрадали народ так і обкрадають!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися