У Київській області незаконно привласнили землі вартістю в сотні мільйонів

Відведення спірних земель у приватну власність відбулося з порушенням вимог законодавства

Прокуратура Київської області вимагає повернути державі землі вартістю близько 203 млн грн. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

З метою усунення перешкод у користуванні та розпорядженні землями водного фонду Бориспільською окружною прокуратурою подано позов до суду з вимогою скасувати рішення Вороньківської сільської ради про реєстрацію права власності на земельні ділянки за фізичною особою та повернути їх територіальній громаді.

Розпорядженням Бориспільської районної державної адміністрації громадянам безоплатно передано у приватну власність три земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства. Загальна вартість ділянок становить близько 203 млн грн та охоплює площу близько 6 га.

Відведення спірних земельних ділянок відбулося з порушенням вимог земельного та водного законодавства, оскільки вони належать до земель водного фонду та накладаються на водну поверхню Канівського водосховища та острови на річці Дніпро.

Ці порушення стали підставою до пред’явлення позову.

Нагадуємо, що в Київській області прокуратура витребувала з незаконної власності дружини лідера забороненої партії "ОПЗЖ" землі на березі Дніпра. Прокуратура довела в суді, що частина лісової ділянки на березі Дніпра у Бориспільському районі була незаконно передана у приватну власність. Потім земля була внесена до статутного фонду юридичних осіб, бенефіціаром яких є дружина колишнього нардепа, позбавленого українського громадянства, лідера забороненої партії "ОПЗЖ".


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися