У Київській області експоліцейські застрелили п'ятирічну дитину: вирок суду

Суд ухвалив вирок у справі про вбивство 5-річного хлопчика в Переяславі

Суд оголосив вирок у справі про вбивство п'ятирічного хлопчика в Переяславі. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

25 травня Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд оголосив вирок у справі про вбивство п'ятирічного хлопчика. Двох колишніх співробітників поліції засудили до чотирьох років позбавлення волі, одного з них звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на два роки.

Слідство встановило, що у травні 2019 року чоловіки перебували на ганку будинку одного з підозрюваних у Переяславі. Звідти вони неодноразово стріляли по заздалегідь розставлених мішенях. Вони ігнорували той факт, що місце ураження кулями було громадським, де могли бути присутніми інші люди.

Одна з куль, випущених в умовну мішень, влучила в голову п'ятирічного хлопчика, який у цей час гуляв вулицею зі своїми однолітками. Від отриманого поранення дитина померла в лікарні.

Суд також виправдав двох осіб.

Наразі вирок, згідно з вимогами кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури оскаржуватимуть його у встановленому законом порядку.

Нагадуємо, що на Київщині засудили двох колишніх поліцейських, які у 2020 році систематично здійснювали катування у Кагарлицькому відділенні поліції.

Обухівський районний суд визнав двох колишніх працівників Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу Головного управління Національної поліції Київської області винними у катуванні, насильницькому зникненні та зґвалтуванні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися