За розстріл беззбройного мешканця Ірпеня судитимуть російського полковника

Полковник армії рф постане перед судом

Російський полковник постане перед судом за розстріл беззбройного жителя Ірпеня. Про це повідомляє Ірпінська міська рада з посиланням на Нацполіцію, передають "Коментарі".

Слідчі Національної поліції скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира 31-ї окремої десантно-штурмової бригади повітряно-десантних військ зс рф, який під час тимчасової окупації Київської області вбив місцевого мешканця, який не мав при собі документів.

Під час досудового розслідування слідчі зібрали докази воєнних злочинів, скоєних у березні 2022 року російським військовим командиром, який разом із іншими російськими військовими жорстоко розправлявся з цивільними особами, які не брали участі у бойових діях.

Російські військові застосовували фізичне та психологічне насильство до беззахисних мирних мешканців, організовували допити та перевірки.

Поліція з'ясувала, що під час обходу житлового комплексу російські військові в одній з квартир виявили місцевого жителя. Окупанти вивели чоловіка на вулицю і почали перевіряти його на наявність татуювань або шрамів. Оскільки у нього не було при собі документів, російський командир застрелив його. Наступного ранку сусіди знайшли тіло і поховали вбитого в парку біля будинку.

Матеріали кримінальної справи з обвинувальним актом проти фігуранта були передані до суду.

Нагадуємо, що засуджено 9 військовослужбовців рф, які били, катували та погрожували вбивством мешканцю Бучі. Сторона обвинувачення довела, що засуджені під час окупації міста Буча впродовж березня 2022 року тримали у заручниках мирного мешканця, який не брав участі у бойових діях і не мав зброї.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися