Київські митники виявили у посилці схованку з російськими рублями (ФОТО)

Столичні митники викрили спробу незаконного переміщення російських рублів

Київські митники виявили схованку з російськими рублями у посилці. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

Столичні митники виявили спробу незаконного відправлення російських рублів у міжнародній експрес-посилці, що прямувала з України до Швейцарії.

Бандероль, що прямувала з Нікополя Дніпропетровської області до Берна у Швейцарії, повинна була містити подарунки, такі як дві футболки, іграшки та книга на загальну суму 15 євро.

Однак, коли пильні митники погортали сторінки книги, вони знайшли те, що не було заявлено відправницею. Між сторінками книги знаходилися російські рублі номіналом від 100 до 5 000 рублів, всього 54 банкноти на загальну суму в еквіваленті 96 000 гривень.

"Символічно, що зі сторінок книги під назвою "501 факт, який треба знати з... історії", у якій виявлено російські рублі, можна дізнатися, зокрема, і про утворення і розпад могутніх імперій…" - йдеться у повідомленні митниці.

Київська митниця склала протокол про порушення митних правил. Рублі вилучено.

Нагадуємо, що суд поставив крапку у справі про порушення митних правил, порушеній Київською митницею проти громадянки, яка намагалася незаконно ввезти антикваріат. Серед предметів, про які йдеться, були столові прилади, сільнички, вази, статуетки та скриньки, в тому числі роботи всесвітньо відомого французького ювеліра і майстра скла Рене Лаліка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися