Через закрите укриття у Києві від уламків ракети загинули та поранені люди

Розпочато кримінальне провадження за фактом загибелі людей у Деснянському районі столиці

У Києві люди не змогли потрапити в укриття та внаслідок падіння уламків ракет на територію дитячої поліклініки троє киян загинули, ще одинадцять — поранені. В мерії столиці, поліції та МВС України відреагували на ситуацію, передають "Коментарі".

У Деснянському районі Києва під час повітряної тривоги люди не змогли потрапити в укриття — захисна споруда поблизу дитячої поліклініки була зачинена. Чоловік загиблої жінки Ярослав розповів журналістам, що його дружина загинула на вулиці, коли з дитиною йшла до укриття. Уламки збитої ракети впали за десять хвилин після оголошення повітряної тривоги.

"Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили, да і все. Люди стукали, дуже довго стукали, і в той момент прилетіло. Були жінки, діти. Ніхто не відкрив. В мене дружина, дитина. З дитиною все добре, а дружина загинула", — розповів Ярослав.

Разом з дружиною Ярослава при спробі дістатися укриття загинули ще одна жінка та дев’ятирічна дитина, ще одинадцять людей отримали поранення, серед яких одна дитина.

В мерії столиці заявили, що до дитячої поліклініки в Деснянському районі Києва виїхали фахівці Департаменту муніципальної безпеки і на місці з’ясовують, чому не було доступу до укриття в медичному закладі. У Київській міській державній адміністрації наголосили, що відповідальність за роботу укриття несе керівник лікарні та глава району. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб в КМДА ухвалять сьогодні і невідкладно.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що за фактом загибелі людей у Деснянському районі столиці поліція Києва розпочала кримінальне провадження.

"Сьогодні у Києві загинуло троє людей – дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Закриті бомбосховища під час війни – це не просто байдужість. Це злочин", — заявив Кліменко.

Голова МВС України пообіцяв в межах розслідування притягнути до відповідальності усіх винних осіб. Крім того, співробітникам ДСНС України спільно з Національної поліції доручили регулярно проводити перевірки доступності та стану укріттів у всіх населених пунктах країни.

"Укриття мають бути цілодобово відчиненими. Це питання життя людей. Без перебільшення", — наголосив міністр внутрішніх справ України.

Нагадаємо, у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці.

Читайте також, що у Києві спалахнули скандали через недопуск людей до укриттів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися