У Києві спалахнули скандали через недопуск людей до укриттів

Як відреагували на скарги киян в столичній мерії

У Києві місцеві мешканці продовжують масово скаржитись на закриті укриття під час ракетних атак на столицю. Ситуацію прокоментував секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передають "Коментарі".

Днями у Києві під час нічної повітряної тривоги людей не пустили в метро. Інцидент стався на станції метро "Мінська". Ще один скандал спалахнув на Оболоні у школі №216. Людей не пустили в укриття, що є в навчальному закладі, хоча захисна споруда позначена на мапі укриттів.

"Навчальні заклади, що позначені на мапі укриттів, зобов’язані навіть в нічний час доби відкривати свої двері та працювати як укриття для цивільного населення. Так само будь-які інші об’єкти, що позначені на карті укриттів, мають бути відкритими. Це стосується і житлово-експлуатаційних організацій", — прокоментував ситуацію секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Два тижні тому до начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка надійшли численні скарги від киян щодо закритих укриттів під час ракетних атак на Київ. Такі випадки були зафіксовані практично в усіх районах столиці. "Закритті укриття під час війни, під час таких масованих повітряних атак – це злочин", — заявив Попко. Начальник КМВА доручив перевірити усі укриття у Києві.

Нагадаємо, у Києві під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками призупиняється, а підземні станції метро працюють як укриття цілодобово. Прохід на станцію в комендантську годину (із 00:00 до 05:00) під час повітряної тривоги такий:

·       при вході в метрополітен як укриття обов’язково необхідно мати документ – посвідчення особи;

·       прохід на станції для укриття забезпечують правоохоронці. Контакт поліції розміщено біля входу. Також для виклику чергового можна скористатися дзвоником біля вхідних дверей;

·       уночі працює той же вестибюль, що й у денну зміну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що владі Києва запропонували створити транспортний хаб біля станції метро "Лісова" на місці недобудованого торгівельного центру. Цю ділянку вже понад три роки обнесено забором. За цей час було лише частково розкопано землю. Нині роботи не ведуться, техніки на території немає. Кияни змушені обходити цю ділянку та терпіти незручності.

Читайте також, що у Києві почали розбирати завали зруйнованої багатоповерхівки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

31 травня 2023, 10:45

А где конкретный ответ по школе ? Или опять одни отговорки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися