У Києві під час повітряної тривоги людей не пустили в метро

Що відомо про інцидент та як відреагували у владі

У Києві під час нічної повітряної тривоги людей не пустили в метро. Ситуацію прокоментував секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передають "Коментарі".

Інцидент стався на станції метро "Мінська" цієї ночі. Обурені люди виклали відео в соціальних мережах. Було зачинено вхід до станції метро "Мінська" під час повітряної тривоги зі стороні McDonalds та "Смарт плази". Працював лише вестибюль з протилежного боку.

"Відкриття вестибюлів метрополітену займає деякий час після оголошення повітряної тривоги. Станції метрополітену зобов’язані відкривати чергові метрополітену або співробітники поліції, які там знаходяться. З моменту оголошення повітряної тривоги, поки вони відкриють вестибюлі, це 5-7 хвилин", — заявив заступник мера Києва.

У Київському метрополітені щодо ситуації зі станцією метро "Мінська" пояснили, що перед входом до кожного із зачинених вестибюлів є інформація про те, що він не працює, і де розташовано вестибюль, що працює. В столичному метрополітені також розповіли, що на станціях "Дружби народів" та "Шулявська" тривають почергові капітальні ремонти ескалаторів. Також триває заміна турнікетів на станції "Либідська", роботи будуть завершені 2 червня.

Нагадаємо, у Києві під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками призупиняється, а підземні станції метро працюють як укриття цілодобово. Прохід на станцію в комендантську годину (із 00:00 до 05:00) під час повітряної тривоги такий:

·       при вході в метрополітен як укриття обов’язково необхідно мати документ – посвідчення особи;

·       прохід на станції для укриття забезпечують правоохоронці. Контакт поліції розміщено біля входу. Також для виклику чергового можна скористатися дзвоником біля вхідних дверей;

·       уночі працює той же вестибюль, що й у денну зміну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що владі Києва запропонували створити транспортний хаб біля станції метро "Лісова" на місці недобудованого торгівельного центру. Цю ділянку вже понад три роки обнесено забором. За цей час було лише частково розкопано землю. Нині роботи не ведуться, техніки на території немає. Кияни змушені обходити цю ділянку та терпіти незручності.

Читайте також, що у Києві почали розбирати завали зруйнованої багатоповерхівки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися