Біля станції метро у Києві запропонували побудувати транспортний хаб

До столичної влади звернулися з пропозицією щодо покращення транспортного сполучення

У Києві біля станції метро "Лісова" столичній владі запропонували створити транспортний хаб на місці недобудови. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №12138 Наталія Волик пропонує створити належну кінцеву станцію для громадського транспорту біля станції метро "Лісова" на місці недобудованого торгівельного центру. Цю ділянку вже понад три роки обнесено забором. За цей час було лише частково розкопано землю. Нині роботи не ведуться, техніки на території немає, а забор все стоїть.

"Велика частина містян вимушена обходити цю ділянку та терпіти незручності, які зараз не мають належних обґрунтувань. Навіть паспорт об'єкта є лише в одному місці, яке приховане від очей перехожих", — йдеться в петиції.

Владу Києва закликали розглянути реалізацію на місці цієї вирви транспортного хабу, щоб можна було б здійснювати координування маршрутів у Бровари, а також до меморіалу героїв. В перспективі передбачається сполучення громадським транспортом міжміського значення Києва і Броварів, як це зараз вже є із Биківнею, зазначила авторка петиції.

"Нині понад 15% ТЦ мають вільні площі, адже не можуть знайти орендарів, постає величезне питання в необхідності саме ще одного ТЦ у Києві. До того ж, для реалізації мінівокзалу більше ніж досить наявної ділянки і не потрібно буде вирубували додаткові лісові ділянки. Прошу розглянути петицію і спорудити пристойну кінцеву станцію для громадського та приміського транспорту, комфортну для пасажирів", — пояснила ініціативу авторка звернення.

Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві нагадали владі про "забуте" будівництво станції метро Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену. Автор петиції вимагає розпочати будівництво станції метро "Герцена-Загорівська". За його словами, район Загорівщини зазнає активної забудови, мотоциклетний завод вже перетворено на найбільший IT-кластер України та активно забудовується житловою забудовою та комерційною інфраструктурою. Саме час почати будівництво та розробку проєктної документації відкладеної станції метро по вулиці Герцена, вважає автор петиції.

Читайте також, що у Верховні Раді України ухвалили важливий законопроект щодо проїзду в метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися