Проїзд в метро у Києві кардинально зміниться: що відомо

В парламенті ухвалили важливий законопроект

У Верховні Раді України ухвалили важливий законопроект щодо проїзду в метро, який підтримало комунальне підприємство "Київський метрополітен". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію перевізника.

Народні депутати України цього тижня в першому читанні проголосували за основу проект Закону "Про внесення змін до кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення у міському електричному транспорті". Метою законопроекту є запобігання та припинення порушень правил користування метрополітеном та гарантування пасажирам права на одержання безпечних та якісних транспортних послуг.

Законопроектом передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за вчинення протиправних дій у метрополітені за:

·       пошкодження вагонів метрополітенів, їх внутрішнього обладнання — від 340 до 850 гривень;

·       засмічення вагонів, станцій метрополітену — від 170 до 850 гривень;

·       куріння у вагонах, станціях метрополітену — від 85 до 340 гривень;

·       проїзд на дахах вагонів, міжвагонних з’єднаннях та інших виступаючих частинах вагонів — від 340 до 680 гривень;

·       самовільне проникнення у вентиляційні шахти та інші приміщення метрополітену — попередження або штраф від 510 до 850 гривень.

Запропоновані зміни щодо штрафів пасажирів-порушників підтримали у КП "Київський метрополітен". За словами начальника комунального підприємства Віктора Брагінського, насамперед зміни стосуються випадків несанкціонованого проникнення на об’єкти критичної інфраструктури, зокрема й метрополітени.

"Коли ми розпочали опрацьовувати це питання у 2021 році, головним завданням було зменшення кількості випадків несанкціонованого проходу на наші об’єкти та притягнення до належної відповідальності правопорушників. Оскільки такі візити загрожують безпечним перевезенням пасажирів, до того ж порушники псують дороговартісні системи сигналізації та огороджувальні конструкції", — розповів Брагінський.

В умовах повномасштабної війни в Україні мова вже йде не лише про безпеку перевезень, а про безпеку цивільного населення, котре перебуває на станціях під час повітряних тривог як в день, так і вночі.

"Під час останніх ракетних обстрілів, у ніч з 30 квітня на 1 травня, на станціях метрополітену укривалось більше ніж 6500 людей, з яких майже 800 — діти. Я в котре наголошую, що належний рівень безпеки є пріоритетом для підприємства, тому притягнення до відповідальності осіб, які несанкціоновано проникають на територію метрополітену, є вкрай важливим рішенням", — заявив начальник КП "Київський метрополітен".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві нагадали владі про "забуте" будівництво станції метро Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену. Автор петиції вимагає розпочати будівництво станції метро "Герцена-Загорівська". За його словами, район Загорівщини зазнає активної забудови, мотоциклетний завод вже перетворено на найбільший IT-кластер України та активно забудовується житловою забудовою та комерційною інфраструктурою. Саме час почати будівництво та розробку проєктної документації відкладеної станції метро по вулиці Герцена, вважає автор петиції.

Нагадаємо, у Києві пропонують мотивувати киян та мешканців столиці у покращенні екології безкоштовним проїздом у метро. Столичній владі пропонують встановити на станціях Київського метрополітену автомати з прийому пластикової тари в обмін на придбання квитка на проїзд. 

Окрім того, у Києві розглядають кілька варіантів щодо покращення транспортного сполучення з Биковнею. Зокрема, у столиці планують продовжити "червону" лінію метро та запустити новий автобусний маршрут зі станції метро "Лісова".

Читайте також, що поблизу станцій метро у Києві знесли МАФи та облаштовують сквери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

4 травня 2023, 07:39

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom///////////////////////////////////// У Байдена не бачать доказів причетності України до атаки дронами по Кремлю..........ETO ROSSIIANE NENAVIDIASHIE PUTINO=RASHUSTKUIU DIKTATURU I UVASHAIUSHIE UKRAINSKII GEROICHESKII PROGRESSIVNUI NAROD ATAKOVALI DRONAMI FASHUSTKII GENOTSUDNUI SATANINSKII KREML''.........ROSSIIANE IZNEMOGAIUT OT KREMLEVSKOI DIKTATURU OT PUILO TSARIZMA RESHUVSHEGO VRASHDOI VOINOI TERRORIZMOM I MASSOVUMI UBIISTVAMI SBERECH'' LIUBOI SAMOI KROVAVOI TSENOI SVOIU PRESTUPNUIU VLAST''.........=======VSTAVAI ROSSIIA===BORISA NEMTSOVA BRIUSSEL''SKAIA SILA DOBROTU I LIUBVI SVERGAIUSHAIA SUPOSTATA===PUTINA SOZDAVSHEGO NEDOMIR KROVOSHADNOGO ADA........========NEBESNAIA UKRAINSKAIA SOTNIA I BORIS NEMTSOV===ETO SILA VSESLAVIANSKAIA MOGUCHAIA LIKVIDIRUIUSHAIA VLAST'' PUILO PODLETSOV..........Подоляк: медвєдєв - це маленький "гопник" та блазень кремля............=SHARIKOVU= =SHVONDERU= =LIMPENU= VSE ETI===MEDVEDEVU PUTINU GIRKINU LAVROVU PESKOVU SHOIGU ZIUGANOVU DOLSHNU BUT'' VUBROSHENU V =MUSORNOE VEDRO= ISTORII I KONECHNO VSE ETI TVARIUKI DOLSHNU PROITI CHEREZ =GAAGSKUIU OCHISTITEL''NUIU SKAM''IU=........========ROSSIIANE===OPIRAITES'' NA PROGRESSIVNUI VASH TSVET NA BORISA NEMTSOVA NA SHANNU NEMTSOVU NA LIIU AXEDSHAKOVU NA ALLU PUGACHEVU NA LIUBOV'' SOBOL'' NA ANDREIA MAKAREVICHA NA MAKSIMA GALKINA NA ANDREIA PIONTKOVSKOGO NA GARRI KASPAROVA NA GENNADIIA GUDKOVA NA ALEKSEIA NAVAL''NOGO IAVLIAIUSHIXSIA OGROMNOI PROGRESSIVNOI NADESHDOI NA TO CHTO ROSSIIA NE OKONCHATEL''NO DEGRADIROVALA XOTIA TO CHTO VUTVORIAIUT PUTINISTU IAVLIAETSIA NAIVUSSHUM PROIAVLENIEM SATANIZMA NESOVMESTIMOGO S DAL''NEISHEI SHUZN''IU CHELOVECHESKOI TSUVILIZATSUI........========VUBOR VASH ROSSIIANE FUNDAMENTAL''NUI===ETO PREZIDENT ROSSII 2024=2030 ALEKSEI NAVAL''NUI........=======VERSHU ROSSIIA =REVOLIUTSUIU GUMANIZMA= ===CHELOVECHESTVO IZNEMOGAET OT PUTINIZMA.........

Петр

3 травня 2023, 21:45

И это все, что касается "...гарантування пасажирам права на одержання безпечних та якісних транспортних послуг."?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися