Кияни придумали, як зробити проїзд в метро безкоштовним

До столичної влади звернулись з петицією

У Києві пропонують мотивувати киян та мешканців столиці у покращенні екології безкоштовним проїздом у метро. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12005 Андрій Машков пропонує столичній владі встановити на станціях Київського метрополітену автомати з прийому пластикової тари в обмін на придбання квитка на проїзд. Він наголошує, що засмічення планети пластиковими відходами прийняло загрозливі масштаби. Аналогічна ситуація не обійшла стороною і Україну, яка потопає у пластиковому смітті.

"З метою збереження навколишнього природного середовища, заохочення людей до збору пластикових відходів, зменшення витрат сімей на проїзд в громадському транспорті столиці, зокрема в метро, пропоную встановити в вестибюлях станцій метро спеціальних автоматів прийому пластикової тари з наступною видачею разового проїзного квитка", — йдеться в петиції.

В якості прикладу автор навів автомати з прийому пластикової тари, які встановлені на станціях Стамбульського метрополітену, де здавши відповідну кількість пластикової тари, пасажир отримує квиток на разову поїздку.

"Також можна розглянути питання встановлення таких автоматів на вулицях та площах міста. Реалізація на практиці петиції дасть змогу зменшити кількість пластикового сміття на території міста, заохотить містян до збору такого типу відходів, певним чином зменшить витрати сімей киян на проїзд, а головне - зменшить навантаження на і без того погану екологію столиці України", — підсумував автор петиції свою пропозицію до влади Києва.

Для розгляду петиції у Київській міській раді звернення має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розглядають кілька варіантів щодо покращення транспортного сполучення з Биковнею. Зокрема, у столиці планують продовжити "червону" лінію метро та запустити новий автобусний маршрут зі станції метро "Лісова".

Читайте також, що в центрі Києва поблизу станції метро “Дніпро” відремонтують естакаду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Роман

26 квітня 2023, 18:31

Достатньо прибрати "прокладку", яка гребе гроші за рекламу в метрополітені. Тих баришів вистачить і на компенсацію проїзду, і на розвиток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися