У Києві планують побудувати нову станцію метро: що відомо

Що відомо про покращення транспортного сполучення

У Києві планують продовжити "червону" лінію метро та запустити новий автобусний маршрут зі станції метро "Лісова". Про це під час обговорення відведення землі під військове кладовище заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, в рамках створення Національного військового меморіального кладовища у Києві розглядають кілька варіантів щодо покращення транспортного сполучення з Биковнею.

"Проговорюється окремий маршрут автобусу. Завдання ставиться більше — проговорюється подовження лінії метрополітену, але це за умови наявних фінансувань. Поки що ми говоримо про те, що від станції метро "Лісова", де буде приведена до ладу певна інфраструктура, буде рухатись шатл, спеціально під цей об’єкт", — заявив Пантелеєв.

Після обговорення депутати Київської міської ради відвели землю для створення Національного військового меморіального кладовища у Києві. За його створення відповідає уряд. У Биківні вісім гектарів території знаходились у власності територіальної громади Києва, а поруч 90 гектарів землі знаходяться у державній власності. Після відводу землі державі загальна площа військового кладовища сягне майже 100 гектарів. Орієнтовна кількість поховань — близько 50 тисяч, не враховуючи колумбарії.

Нагадаємо, у Києві першу чергу Національного військового меморіального кладовища відкриють наприкінці осені. Кладовище буде побудоване на Броварському проспекті. Зараз Міністерство у справах ветеранів України займається земельним питанням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) подав позов до суду на Київську міську раду на захист Лисої гори від створення на цій території військового кладовища. В КЕКЦ зазначили, що Лиса гора має подвійний заповідний захист — як регіональний ландшафтний парк та як пам’ятка містобудування-об’єкт культурної спадщини національного значення. На цій території мешкають близько двох десятків червонокнижних видів рослин та тварин, а також ще є пам’ятка культури Трипільського періоду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Павло

2 травня 2023, 19:37

Ага, нам обіцяли раніше 4 лінію метро, а на ділі вони не можуть й побудувати метро на виноградр)))

Нарушитель

22 квітня 2023, 20:29

Прежде чем примут решение строить новую станцию, хочется увидеть завершения текущего проекта метро на Виноградарь.

Сергій

21 квітня 2023, 09:07

Київ - місто планів

Н

21 квітня 2023, 06:43

Ну що ви нервінічиєте шось писать треба

777

20 квітня 2023, 23:06

Не смішіть! В Київі за останні 10 років керівництва Клічко, ні одної нової станції метро не побудовано!!!

Борис

20 квітня 2023, 23:04

Да пусть хоть старые откроют, господи: ДНЕПР, ул. Городецкого и т. д. О каких новых, можно говорить, если на большинстве станций вторые выходы для "экономии" задраены.

Правдоруб

20 квітня 2023, 22:57

да сейчас как раз не хватает станций метро новых дорог и клумб что бы их бомбить кацапам. вы там наркоманы совсем мозги свои прокурили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися