Під військове меморіальне кладовище у Києві виділили землю

Подробиці розповіли в столичній мерії

Депутати Київської міської ради відвели землю для створення Національного військового меморіального кладовища у Києві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію мерії столиці.

Національне військове меморіальне кладовище буде розташоване у Деснянському та Дніпровському районах Києва в Биківні. За його створення відповідає держава і місце визначив уряд. Раніше столична влада підтримала пропозицію Кабінету міністрів України щодо створення військового кладовища на Лисій горі. Однак після гучного скандалу та значного опору з боку екологів та громадськості від цієї локації відмовились.

У Биківні вісім гектарів території знаходились у власності територіальної громади Києва, а поруч 90 гектарів землі знаходяться у державній власності. Після відводу землі державі загальна площа Національного військового меморіального кладовища сягне майже 100 гектарів. Орієнтовна кількість поховань — близько 50 тисяч, не враховуючи колумбарії.

Цілісний комплекс Національного військового меморіального кладовища міститиме місця для поховань, музейний комплекс, церемоніально-меморіальну локацію, ритуальну будівлю, паркування і адміністративні будівлі. Земельна ділянка, де планують зводити комплекс, розташована на території лісництва. Посадовці обіцяють зберегти всі живі дерева. Для цього перед будівництвом проведуть топографічну зйомку і замовлять в лісгоспі карту стану дерев.

Нагадаємо, у Києві першу чергу Національного військового меморіального кладовища відкриють наприкінці осені. Кладовище буде побудоване на Броварському проспекті. Зараз Міністерство у справах ветеранів України займається земельним питанням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) подав позов до суду на Київську міську раду на захист Лисої гори від створення на цій території військового кладовища. В КЕКЦ зазначили, що Лиса гора має подвійний заповідний захист — як регіональний ландшафтний парк та як пам’ятка містобудування-об’єкт культурної спадщини національного значення. На цій території мешкають близько двох десятків червонокнижних видів рослин та тварин, а також ще є пам’ятка культури Трипільського періоду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися