У недопуску громадян до укриття в Києві підозрюють посадовців: подробиці

Загинули громадяни, які не змогли потрапити в укриття поліклініки в Деснянському районі столиці

Трьом посадовцям та охоронцю медичного закладу повідомлено про підозру за фактом недопуску громадян до укриття в Києві. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру чотирьом особам, затриманим у рамках розслідування трагічних наслідків через ненадання доступу до укриття громадянам.

Першому заступнику Деснянської районної державної адміністрації, директору медичного закладу та його заступнику інкримінують частину 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), а охоронцю медзакладу - частину 3 статті 135 Кримінального кодексу України (залишення в небезпеці, яке призвело до смерті).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше в рамках розслідування прокуратура спільно з поліцією провела обшуки у двох департаментах Київської міської державної адміністрації, приміщеннях Деснянської райдержадміністрації та медичному закладі, де не було надано доступ до укриття громадянам під час повітряної тривоги. 

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії. За їх результатами буде надана правова оцінка діям посадовців КМДА.

Як повідомлялося раніше, внаслідок російського ракетного удару по столиці в ніч на 1 червня 2023 року загинуло троє людей, у тому числі дитина 2013 року народження. Громадяни намагалися потрапити в укриття поліклініки в Деснянському районі столиці, але двері були зачинені.

Нагадуємо, що кияни можуть долучитись до перевірки доступу до укриттів. Мешканців Києва закликали долучитися до перевірки стану укриттів в якості громадських уповноважених. Щоб долучитися до перевірок укриттів у столиці, потрібно звернутися на офіційну електронну пошту Департаменту муніципальної безпеки КМДА. Перевіряти укриття також будуть співробітники Патрульної поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Патріот

3 червня 2023, 11:26

Членам сімей, що постраждали від недопуску до бомбосховищ, треба подавати до Суду і вимагати 15 млн. компенсації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися