У Київській області викрили схему незаконного виїзду чоловіків за кордон

Викрито злочинну групу, яка організовувала незаконне переправлення осіб через держкордон

У Київській області викрито організовану групу, яка займалася незаконним переправленням чоловіків через кордон за 5-7 тисяч доларів США. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Під процесуальним керівництвом прокурорів Броварської окружної прокуратури викрито трьох учасників організованого угруповання, яким повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через держкордон України.

За версією слідства, мешканець Київської області розробив схему, що дозволяла переправляти через кордон військовозобов'язаних чоловіків. Для приховування своєї незаконної діяльності він створив благодійну організацію та залучив до її роботи двох жінок. Підозрюваний координував роботу жінок, розподілив їхні завдання та визначив їхні ролі.

Організатор розмістив у соціальних мережах відео, в яких розповідав про "легальні" способи виїзду військовозобов'язаних чоловіків за кордон та рекламував благодійний фонд, який він очолював. Спільниці обіцяли зацікавленим чоловікам за плату в розмірі 5-7 тисяч доларів США організувати їм виїзд за кордон за підробленими довідками волонтера з внесенням відповідної інформації до системи "Шлях".

Слідство перевіряє причетність вказаних осіб до організації незаконних перетинів кордону 103 особами, 21 з яких на територію України не повернулися.

picture

Нагадуємо, що правоохоронцями Київської області повідомлено про підозру зловмиснику, який допомагав переправляти військовозобов’язаних чоловіків через держкордон. Стало відомо, що мешканець столиці спільно із поплічниками за певну винагороду оформлювали чоловіків призовного віку, які бажали виїхати за кордон під час воєнного стану, волонтерами або перевізниками гуманітарної допомоги.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися