У Києві затримали чоловіків, які заволоділи біткоїнами на сотні тисяч доларів США

Зловмисники скоїли розбійний напад та перевели на електронний гаманець 12 біткоїнів у криптовалюті

У Київській області викрито зловмисників, які скоїли розбійний напад та заволоділи біткоїнами на суму 320 000 доларів США. Чоловіків затримали в Києві. Про це повідомляє Київська обласна прокуатура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури повідомлено про підозру у скоєнні розбійного нападу на чоловіка та жінку двом громадянам.

За даними слідства, в одному із сіл Бучанського району підозрювані за заздалегідь узгодженим планом проникли до будинку співмешканців. Зловмисники надягли на господарів оселі кайданки, зв'язали їм ноги, погрожуючи ножем, заволоділи 40 000 гривень та переказали на електронний гаманець 12 біткоїнів на суму 320 000 доларів США.

Заволодівши майном, чоловіки втекли з місця події та розпорядилися грошима на власний розсуд.

Підозрювані були затримані у столиці, під час обшуків у них було виявлено та вилучено 12 000 доларів США готівкою та автомобілі.

Наразі зловмисники утримуються під вартою без альтернативи внесення застави, а на вилучене майно накладено арешт.


Нагадуємо, що у столиці викрили чергову схему втечі за кордон ухилянтів. За даними слідства, організатор схеми обіцяв чоловікам організувати безперешкодний перетин українського кордону під час воєнного стану. Для приховування своєї протиправної діяльності підозрюваний видавав себе за адвоката одного зі столичних адвокатських об'єднань.

Читайте также