У Києві судитимуть експосадовця КМДА: подробиці

Обвинувальний акт відносно колишнього посадовця скеровано до суду для розгляду по суті

​За збитки на оренді комунального майна судитимуть екскерівника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

У столиці прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що між Головним управлінням житлового забезпечення КМДА та комунальним підприємством було укладено договір оренди нежитлових приміщень загальною площею 1 409 кв. м на вулиці Володимирській у столиці.

Незважаючи на подальші зміни в Методиці розрахунку орендної плати за майно територіальної громади Києва, Департамент не переглядав орендну плату за вказаним договором в 2016-2019 роках.

Внаслідок неналежного виконання службових обов'язків колишнім керівником Департаменту громада недоотримала орендних платежів на суму близько 1,1 млн грн.

Наразі обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця скеровано до Шевченківського районного суду для розгляду по суті.

Нагадуємо, що в Києві затримали директора "Гідропарку" за вимагання хабаря. Директор комунального закладу, який підпорядковується Департаменту культури Київської міської державної адміністрації, висунув вимогу представнику приватного підприємства про хабар за надання дозволу на розміщення у парку дитячих каруселей.

Також посадовця податкової служби Київщини викрили на одержанні хабаря від приватного підприємця. Начальнику одного з відділів податків і зборів з юридичних осіб Головного управління Державної податкової служби у Київській області повідомили про підозру за фактом одержання хабаря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися