У Київській області за розтрату коштів судитимуть службову особу міськради

Судитимуть службову особу Вишгородської міської ради

Службова особа міської ради у Київській області постане перед судом за звинуваченням у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурори Вишгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно працівниці виконавчого комітету Вишгородської міської ради за фактами внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та розтрати чужого майна.

Слідство встановило, що у період з березня по травень 2022 року обвинувачена внесла неправдиві відомості до табелів обліку робочого часу деяких працівників, які фактично не виконували своїх обов'язків у цей час і не були присутні на робочому місці. Внаслідок цього вони отримували безпідставно заробітну плату.

Внаслідок дій обвинуваченої з бюджету було розтрачено близько 125 000 гривень.

Нагадуємо, що посадовця податкової служби Київської області викрили на одержанні хабаря від приватного підприємця. Начальнику одного з відділів податків і зборів з юридичних осіб Головного управління Державної податкової служби у Київській області повідомили про підозру за фактом одержання хабаря.

Також за збитки на оренді комунального майна судитимуть колишнього керівника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА. Внаслідок неналежного виконання службових обов'язків колишнім керівником Департаменту громада недоотримала орендних платежів на суму близько 1,1 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися