Директору департаменту КМДА Роману Ткачуку оголосили ще одну підозру

Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА оголошено ще одну підозру

Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів. Раніше Роману Ткачуку було повідомлено про підозру у зв'язку з загибеллю людей через недопуск до укриття. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану. За інформацією Київської міської прокуратури, Роман Ткачук уклав з товариством договір на закупівлю мініелектростанцій для столичних пунктів обігріву на загальну суму понад 28,6 млн гривень. 

У цій сумі було включено податок на додану вартість, проте від його сплати вказана категорія товарів звільнена згідно з постановою Кабінету Міністрів України.

Попри це, Департамент перерахував бюджетні кошти на користь товариства, ураховуючи безпідставно включений у платіж податок на додану вартість, що спричинило збитки на суму 1,8 млн гривень.

Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитру Науменку повідомлено про підозру у розтраті 1 мільйона гривень бюджетних коштів. За матеріалами слідства, службові особи вказаного департаменту забезпечили підконтрольному товариству перемогу у тендері на будівництво водопроводу та відновлення тротуарів та автодороги на вулиці Зрошувальній.

Директор департаменту підписав офіційні документи, що стали підставою для отримання бюджетних коштів підрядною організацією. Проте роботи з відновлення тротуарів та автодороги не були виконані в повному обсязі. 

Читайте также