У Києві злочинна група силоміць вивезла пенсіонерку з квартири, щоб продати її майно (ФОТО)

Зловмисники незаконно привласнили квартиру та намагались вивезти літню власницю до будинку престарілих

Столичні правоохоронці затримали зловмисників, які незаконно привласнили квартиру 93-річної киянки і спробували силоміць вивезти потерпілу до спеціалізованого закладу. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Порушники намагалися вивезти киянку до будинку престарілих, щоб якнайшвидше продати її квартиру новим власникам. Завдяки злагодженим діям правоохоронців зловмисників було затримано "на гарячому". Фігурантам загрожує від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі, залежно від їхніх ролей у злочині.

Слідчі викрили організаторів та учасників злочинної схеми, які заволоділи нерухомим майном пенсіонерки і намагались його продати, плануючи помістити жінку до спеціалізованого закладу проти її волі. Зловмисниками виявилися раніше не судимі місцеві мешканці, 1976, 1977 та 1989 років народження.

До злочинної групи входили організатор та його спільник, які минулого місяця незаконно привласнили квартиру, а також ще двоє чоловіків, які грали роль медичних працівників ШМД. 

Шляхом шахрайства спільники отримали документи на право розпоряджатись нерухомим майном пенсіонерки і зібрали повний пакет документів для укладення договору купівлі-продажу. Потім один зі зловмисників "реалізував" квартиру своєму родичу, домовившись про майже двохмільйонну суму, але без фактичної оплати, оскільки угода була укладена з метою вибуття квартири з власності жінки та подальшого реального продажу.

"Медпрацівники" для транспортування потерпілої до будинку для престарілих силоміць забрали її з квартири та посадили у свій автомобіль. Ймовірно, для заспокоєння жінки, зловмисники зробили їй ін'єкцію сильнодіючої речовини. Автомобіль зі злочинцями та жінкою було зупинено правоохоронцями, а потерпілу доставлено до лікарні.

Під час невідкладних обшуків на місці злочину, в автомобілі та за місцями проживання підозрюваних, слідчі вилучили речові докази, що підтверджують злочинну діяльність цих осіб. Усіх чотирьох фігурантів було затримано.

Зловмисникам повідомлено про підозри, відповідно до їхніх ролей у вчиненні злочину. Розглядається питання щодо обрання фігурантам запобіжних заходів. Досудове слідство триває.

Нагадуємо, що фальшивомонетника-гіпнотизера, який обманював людей 20 років, затримали в Київській області. За даними правоохоронців, затриманий фальшивомонетник видавав себе за іноземного громадянина, який начебто платив валютою. Однак насправді замість справжніх грошей він підкладав сувенірні фантики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися