У Києві посадовці розкрали кошти з бюджету на закупівлі ліфтового обладнання

У столиці двоє посадовців закупили ліфтове обладнання по завищеній ціні

Посадовці у Києві підозрюються у заволодінні бюджетними коштами - виявлено факт закупівлі ліфтового обладнання по завищеній ціні. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

У Києві поліцейські повідомили про підозру двом посадовцям, які підозрюються у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем. За даними поліції, сума матеріальних збитків становить 1,3 мільйона гривень. Обом підозрюваним загрожує до дванадцяти років тюремного ув'язнення.

Правоохоронці виявили, що правопорушниками є директор одного з комунальних підприємств та керівник приватної фірми.

За даними розслідування, фігуранти уклали договір на закупівлю ліфтового обладнання, проте його вартість суттєво перевищувала ринкову ціну. Таким чином, дії фігурантів спричинили матеріальні збитки у розмірі 1,3 мільйона гривень.

Правоохоронці також провели обшуки за місцем роботи та проживання підозрюваних. В якості речових доказів була вилучена документація.

Обом чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.

Нагадуємо, що в Києві судитимуть колишніх посадовців банку "Аркада" за розтрату мільйонів гривень з фондів фінансування будівництва. Працівників фінансової установи звинувачують у розтраті коштів Фондів фінансування будівництва шляхом зловживання службовим становищем. У період 2017-2018 років директор департаменту АТ АКБ "Аркада" у змові з двома іншими посадовими особами банку організували незаконну схему розтрати грошових коштів довірителів фондів фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" та "Патріотика".

Читайте также