Працівників скандального банку "Аркада" судитимуть за розтрату мільйонів

Подробиці кримінальної справи розповіли в прокуратурі

У Києві судитимуть колишніх посадовців банку "Аркада" за розтрату мільйонів гривень з фондів фінансування будівництва. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

Подільська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно трьох колишніх службових осіб АТ АКБ "Аркада". Працівників фінансової установи звинувачують у розтраті коштів Фондів фінансування будівництва шляхом зловживання службовим становищем.

"У період 2017-2018 років директор департаменту АТ АКБ "Аркада" у змові з двома іншими посадовими особами банку організували незаконну схему розтрати грошових коштів довірителів фондів фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" та "Патріотика", — заявили у столичній прокуратурі.

За даними відомства, під виглядом рекламної акції "Разом дешевше" учасники схеми залучили кошти підставної особи для придбання 73 квартир у ЖК "Еврика" та "Патріотика" за заниженою вартістю. Після невиконання підставним довірителем умов акції посадовці повернули йому кошти за придбані квартири, однак вже за їх ринковою вартістю. Збитки від цих дій оцінили у понад 16 мільйонів гривень.

"У межах слідства забезпечено відшкодування вказаних збитків у повному обсязі", — зазначили у Київській міській прокуратурі.

Нагадаємо, у Києві після довгої судової тяганини розпочали будівельні роботи на першій земельній ділянці у житловому комплексі "Патріотика на озерах" під новою назвою ЖК. Після банкрутства банку "Аркада", зупинення будівництва на житлових комплексах та численних мітингів ошуканих інвесторів у 2021 році був підписаний Меморандум про добудову ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах". Згідно з графіком, першими мали добудувати та ввести в експлуатацію п’ять будинків високого ступеня готовності. Окрім того, щодо продовження терміну оренди землі на Осокорках тривали судові процеси між забудовником та Київською міською радою. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварах планують збудувати нове укриття в одному з навчальних закладах міста за десятки мільйонів гривень. Згідно з умовами тендеру, на нове будівництво захисної споруди на території Броварського ліцею №1 готові витратити майже 25,5 мільйонів гривень. Навчальний заклад розташований в Броварах по вулиці Київська, 153.

Читайте також, що у Києві замість екопарку зводять ЖК біля озер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися