У Києві відновили добудову ЖК "Патріотика на озерах" під новим брендом

Ошукані інвестори банку "Аркада" чекали цього роками

У Києві після довгої судової тяганини розпочали будівельні роботи на першій земельній ділянці у житловому комплексі "Патріотика на озерах" під новою назвою ЖК. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію компанії-забудовника Stolitsa Group.

Після банкрутства банку "Аркада", зупинення будівництва на житлових комплексах та численних мітингів ошуканих інвесторів торік у квітні був підписаний Меморандум про добудову ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах". Згідно з графіком, першими мають добудувати та ввести в експлуатацію п’ять будинків високого ступеня готовності. Будівельні роботи у ЖК "Патріотика" й "Еврика" відновили й зараз виконуються коштом забудовника.

На добудову 39 будинків ЖК "Патріотика на озерах" на площі 176 гектарів не вистачає близько 3,5 мільярдів гривень, зазначили у Stolitsa Group. Окрім того, щодо продовження терміну оренди землі на Осокорках тривали судові процеси між забудовником та Київською міською радою. Наприкінці грудня крапку у судовій тяганині поставив Верховний Суд України. Він залишив у силі судові рішення першої та апеляційної інстанцій щодо продовження терміну договорів оренди ділянки площею понад 21 і 90,6 гектара на території житлового масиву "Осокорки-Центральні" до 2035 року. Ще за трьома земельними ділянками забудовник очікує рішень суду.

Таким чином Stolitsa Group отримала дозвіл на забудову ділянок площею 176 і 121 гектара під ЖК "Патріотика на озерах" і розпочала будівельні роботи. Назву проєкту змінили на ЖК "Н2О". На новому сайті новобудови готуються оголосити про відкриття продажу квартир. Назву ЖК "Н2О" пояснюють як "Аж два озера".


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що інвестори банку "Аркада" неодноразово виходили на мітинги у центрі Києва та під будівлю уряду. Люди вимагали від держави допомоги у розв'язанні питання з добудовою житла, на яке інвестору не вистачає 3,6 мільярда гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися