У Києві інвестори "Аркади" перекрили рух транспорту (ФОТО, ВІДЕО)

Люди перекрили дорогу біля будівлі Кабінету міністрів України

У центрі Києва через мітинг інвесторів банку "Аркада" перекрито рух транспорту в урядовому кварталі та виникли затори. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на трансляцію акції протесту на сторінці організаторів.

Учасники акції протесту перекрили дорогу біля будівлі Кабінету міністрів України та вимагають зустрічі з очільником уряду Денисом Шмигалем. Люди стверджують, що влада за місяць не змогла вирішити їхню проблему. Протестувальники погрожують перекрити весь урядовий квартал, якщо до них не вийдуть міністри. На місці події чергують поліцейські.

"Дайте нам грошей й ми будемо добудовані", — каже одна з учасниць акції протесту.

Наразі мітингувальники зібралися рушити до будівлі Національного банку України, а потім — до Офісу президента України Володимира Зеленського.

"Коли закінчиться наша акція протесту, поки що невідомо. Можливо ми будемо президента зустрічати", — зазначила одна з учасниць мітингу.

Місяць тому у Києві під стінами Національного банку України та уряду інвестори збанкрутілого банку "Аркада" вимагали реакції на зупинене у 2018 році будівництво житлових комплексів "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах" від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Люди скаржилися, що майже три роки українська влада не вирішує проблему з недобудовами у столиці. Через це ошукані інвестори вимушені жити в орендованому житлі.

На добудову 39 житлових комплексів протестувальники вимагають 3,6 млрд грн. Місяць тому активісти передали свої звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра фінансів Сергія Марченка.

Нагадаємо, у Києві на території екопарка "Осокорки" після того, як незаконність добудови довели, знову почалися будівельні роботи. За даними активістів, на території екопарку зафіксовали машини з бетоном. На огородженій території встановили забивні вишки та почалася робота будівельної техніки.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що в Києві більше 10 років триває боротьба між забудовником і активістами навколо забудови Совських ставків, проте є реальні перспективи того, що тут незабаром з'явиться парк і "зелена" зона відпочинку.

Нагадаємо, земельна комісія Київської міської ради підтримала рішення про передачу в оренду земельної ділянки під модерністським ринком-шайбою в Солом'янському районі столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися