У Києві замість екопарку по-тихому зводять ЖК біля озер (ФОТО)

У Києві на Осокорках в Дарницькому районі зводять житловий комплекс на природоохоронній території

У Києві на Осокорках в Дарницькому районі забудовники почали будівництво нового житлового комплексу на природоохоронній території біля озер Небреж та Тягле. Місцеві мешканці протягом багатьох років борються за збереження зеленого острівця природи в столиці і вимагають створити тут екопарк. Про це повідомляє Telegraf, передають "Коментарі".

За повідомленням київського активіста Дмитра Перова, будівельна компанія Stolitsa Group, ймовірно, розпочала нову спробу будівництва житлового комплексу H2O, раніше відомого як "Патріотика на озерах". Зараз будівельні роботи вже відбуваються на березі озер Тягле та Небреж, розташованих на південь від житлового масиву Осокорки. Активіст надав фотодокази, на яких видно будівельні крани, розташовані безпосередньо біля озер.

Місцевість, де знаходяться озера Мартишів, Небреж та Тягле, входить до зони охоронюваного ландшафту. Ця територія підлягає охороні з метою збереження екосистеми озер, що має великий вплив на природу всього Києва. І саме тому будь-яка будівельна діяльність на цій території є суворо забороненою.

picture

Нагадуємо, що в Голосіївському районі Києва на території Національного комплексу "Експоцентр Україна" (ВДНГ) відновлять знищене мозаїчне панно. У закладі вирішили створити "Публічний реєстр необлікованих цінностей ВДНГ". В цьому реєстрі мистецтвознавці, архітектори та фахові експерти зможуть зафіксувати необліковані об’єкти культурної спадщини Експоцентру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Міхельсон

2 липня 2023, 14:28

Віталя в долі...

Олег

2 липня 2023, 14:15

Підірвати крани. Щоб боялися працювати

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися