У Київській області викрили факт розкрадання мільйонів під час ремонту доріг

Судитимуть учасників організованої групи та службових осіб Обухівської міськради

Учасники організованої групи та службові особи Обухівської міськради постануть перед судом за звинуваченням у заволодінні бюджетними коштами у розмірі 2,2 млн гривень під час ремонту доріг. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокуратурою скеровано обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи та їх пособників за фактами заволодіння чужим майном, підроблення документів та службового підроблення.

Слідством було встановлено, що до злочинної групи входили директор приватного підприємства, фізична особа та інженер технагляду. Вони залучили до своєї діяльності інженера-кошторисника та начальника відділу виконавчого комітету Обухівської міськради.

Під час виконання восьми договорів підряду з капітального та поточного ремонту дорожнього покриття в Обухові та селах міської територіальної громади, учасники злочинної групи підробили акти приймання виконаних будівельних робіт. У цих документах було зазначено недостовірну інформацію про фактичний обсяг виконаних робіт та якість використаного матеріалу. За цими документами кошти з місцевого бюджету було перераховано на рахунок підрядника.

Згідно з висновками експертиз, організована група заволоділа понад 2,2 млн гривень з місцевого бюджету. 

Нагадуємо, що посадовці у Києві підозрюються у заволодінні бюджетними коштами - виявлено факт закупівлі ліфтового обладнання по завищеній ціні. У Києві поліцейські повідомили про підозру двом посадовцям у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем. За даними поліції, сума матеріальних збитків становить 1,3 мільйона гривень.

Також на Київщині прокуратура вимагає скасувати результати тендера на проведення заходів із захисту від підтоплення села на майже 100 млн грн. Встановлено, що переможцем тендеру було обрано товариство, яке не відповідало кваліфікаційним критеріям та умовам, визначеним у тендерній документації.

Читайте также