У Києві посадовець розтратив майже мільйон на фіктивну паспортизацію водойм

Подробиці схеми розтрати бюджетних грошей розповіли в прокуратурі столиці

Столичний посадовець комунального підприємства "Плесо" розтратив майже мільйон гривень на фіктивну паспортизацію водойм. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, у квітні 2020 року КП "Плесо" уклало договір з приватним підприємством. Підрядник мав надати комплексні інженерні послуги з паспортизації озера Мартишів. Цей водний об’єкт розташований у Дарницькому районі Києва. Попри те, що послуги за договором надані не були, заступник директора КП "Плесо" підписав акти виконаних робіт, а підрядник отримав на свої рахунки бюджетні гроші. За цим епізодом експерти оцінили та підтвердили збитки у близько 570 тисяч гривень.

Столичному посадовцю повідомили про підозру за фактом розтрати бюджетних грошей під час закупівлі послуг з паспортизації водних об’єктів на загальну суму близько 900 тисяч гривень. Перший епізод за такою ж схемою, що і з озером Мартишів стосується струмка Віта у Голосіївському районі Києва. В цьому випадку збитки столичному бюджету оцінили у 300 тисяч гривень.

У Київській міській прокуратурі зазначили, що підозрюваного звільнили з посади заступника директора КП "Плесо". Однак цей посадовець зараз обіймає посаду в іншому комунальному підприємстві. Якщо його провину доведуть у суді, посадовцю загрожує до восьми років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві місцеві мешканки організували "бізнес" з продажу наркотиків, до якого залучили закладчиків. Киянки займалися закупівлею оптовими партіями наркотиків та приймали замовлення від клієнтів. Під час обшуків в учасників наркобізнесу вилучили підготовлений до продажу метадон, автомобілі та інші речові докази. Кожна із злочинних груп заробляла по декілька мільйонів гривень щомісяця на продажі наркотиків.

Нагадаємо, у Києві оперативні співробітники Державної прикордонної служби України та прокурори Офісу генерального прокурора за силової підтримки бійців прикордонного загону "Дозор" провели низку обшуків у "чорних фармацевтів". "Бізнесмени" продавали іноземні фальсифіковані лікарські засоби від тяжких хвороб. Під час обшуків правоохоронці виявили ліки вартістю понад п’ять мільйонів гривень, деякі з них у роздрібній торгівлі коштують по п’ять тисяч доларів за упаковку.

Читайте також, як переодягнений в жінку киянин вкрав пів мільйона доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


IG

13 липня 2023, 11:38

Ні чорта не змінилось навіть у воєнний час (. Як такого могли взяти на роботу деінде ще,Якщо було відомо про звільнення за розтрату,а якщо захотіти розслідувати,ще можно докинути звинувачення за зловживання службовим становище й отримання хабаря(не за спасибі підписував фіктивний акт).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися