У Києві педагог виправдовував окупантів та поширював проросійські погляди

У Києві колишній викладач отримав підозру за фактом виправдовування дій окупантів

Колишній викладач столичної гімназії отримав підозру за фактом виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

59-річний чоловік, який зараз працює охоронцем у навчальному закладі, дотримувався проросійських поглядів та поширював відповідні повідомлення у месенджері. 

Слідство з’ясувало, що підозрюваний надсилав текстові повідомлення, в яких виправдовував дії окупантів та агресію РФ проти України, а ворожі обстріли називав "відповіддю за Донбас". Фігурант висловлював негативне ставлення до української влади, називав українців фашистами, які не шанують пам'ять воїнів червоної армії та "8 років обстрілювали Донбас".

У результаті судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що висловлювання чоловіка мають виражені ознаки виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України. Експерти також з'ясували, що чоловік представляв збройну агресію РФ як внутрішній громадянський конфлікт.

Нагадуємо, що СБУ розпочала кримінальне провадження щодо настоятеля храму УПЦ (МП) Віктора Талька, який допомагав російським загарбникам під час окупації Київщини. За даними СБУ, настоятель храму у селищі Бородянка міг сприяти рашистам у примусовому вивезенні до Білорусі практично 100 мешканців Київщини під час тимчасової окупації регіону. Також ведеться розслідування щодо функціонування російської катівні на території храму, яким опікується настоятель Віктор Талько.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

22 липня 2023, 15:33

Он просто дол...б. 59 лет? Призывник! Там он всем все и расскажет. Таким патриотом станет - ого-го!

pidvalny

22 липня 2023, 13:32

Ті російські агенти нічого не бояться чому ? 1) Верховна Рада зайнята тільки тим, як ворюг, бандитів , депутатів відмазати від кримінальних справ ! Яскравий приклад , - виправдання чиновників та нардепів, що подавали неправдиві декларації Вищим Антикорупційним Судом . Спочатку ВАКС затягує справу , а потім виправдовує за спливанням терміну розслідування. Такий порядок роботи ВАКС затвердила ВРУ ! А після 24 лютого 2022 року ВРУ взагалі дозволила не декларувати депутутам і чиновникам свої статки. 2) Відсутність чітко визначених строків розслідування кримінальних справ та проведення судових засідань, що дозволяє злочинцям не те що роками, а десятиліттями затягувати справи. Приклад , - скоро буде 10 років, як зрадниця України неля штепа із Слов'янська на мітингу у присутності сотень людей закликала особисто путіна ввести війська в Україну для вбивств уккраїнців ! Вона у в'язниці ? Ні ! І не буде, бо купила у "сивочолого гетьмана -патріота" та "величезного борцюна з корупцією" , бувшого генпрокурора свободу ! А нинішня влада "затвердила" ту купівлю-продаж 3) Хабарництво суддів. 4) Можливість вийти на свободу за результатами обміну українських військовополоненних на таких мерзотників-зрадників. Щось не так в державі Україна протягом 9 років війни з росією, щось не так.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися