У Києві керівника КП судитимуть за розкрадання десятків мільйонів на будівництві мосту

Керівника столичного КП судитимуть за розтрату понад 35 млн грн на будівництві Подільського мосту

​​За розтрату понад 35 млн грн на будівництві Подільського мосту судитимуть керівника столичного КП. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Подільською окружною прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва". Справу порушено за фактом службової недбалості під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро, що призвело до тяжких наслідків.

Згідно з матеріалами слідства, між КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та генпідрядником був укладений договір на роботи з будівництва Подільського мостового переходу.

Під час виконання договору, генпідрядник залучив підрядні організації нібито для надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання. Згідно зі звітом судової будівельно-технічної експертизи, більш як 32 млн гривень, витрачені на будівництво, не були документально підтверджені, проте були оплачені комунальним підприємством.

Керівник КП та генпідрядник також підписали акти приймання виконаних будівельних робіт, в які були внесені дані про недостовірне завищення витрат на монтаж балок автопроїзду. Експерти встановили завищення вартості цих робіт на понад 3 млн гривень.


Нагадуємо, що Подільсько-Воскресенський міст у Києві можуть відкрити у вересні цього року, проте проїзд ним буде доступний не всім. З'їзди на Труханів острів та Русанівські сади вже завершено, проте відкриють проїзд ними "не для всіх". За кілька місяців міст планують відкрити для машин швидкої допомоги, пожежників та громадського транспорту, який курсуватиме між лівим та правим берегом.

Як раніше писали "Коментарі", на будівництві Подільського мосту розікрали понад сотню мільйонів гривень. Зокрема, у червні директору та голові наглядової ради генеральної підрядної організації, а також директору субпідрядної організації повідомили про підозру у розкраданні 104 мільйонів гривень.

Читайте также