У Києві затримали групу осіб, яка влаштувала сутички на території Лаври (ФОТО)

Правоохоронці встановили та затримали чотирьох осіб, причетних до хуліганства на території Лаври

У Києві чотирьох осіб судитимуть за хуліганство на території Лаври. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Печерською окружною прокуратурою міста Києва було направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб, які звинувачуються у хуліганських діях на території Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра".

За даними прокуратури, подія сталася 19 квітня 2023 року, коли група осіб, діючи узгоджено між собою, намагалась проникнути до одного з корпусів Лаври. Незважаючи на зауваження представників правоохоронних органів, порушники влаштували штовханину, зламали захисні ролети та двері будівлі і незаконно потрапили всередину.

Правоохоронцям вдалося встановити і затримати чотирьох осіб (двох жінок та двох чоловіків), які були причетні до цих протиправних дій. 

Фігурантам загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі.

picture

Нагадуємо, що колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу Лебедю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Суд задовольнив клопотання прокурора Київської обласної прокуратури та обрав колишньому митрополиту УПЦ (МП) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі понад 33 мільйони гривень. Павло Лебідь підозрюється у запереченні збройної агресії РФ проти України та порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися