У Києві викрили злочинну групу з широким асортиментом "послуг"

Фігуранти збували вибухові пристрої, амфетамін, підроблені долари та незаконно переправляли чоловіків через кордон

У Києві злочинна група збувала вибухові пристрої, амфетамін, підроблені долари та незаконно переправляла чоловіків через кордон. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Прокурори Дніпровської окружної прокуратури Києва скерували до суду обвинувальний акт щодо злочинної групи. Фігурантам висунуто звинувачення в скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів, пов'язаних із незаконним обігом психотропних речовин, прекурсорів, вибухових пристроїв та недоторканності державних кордонів.

За даними слідства, група складалася з чотирьох уродженців Києва, з яких двоє раніше були судимі за тяжкі злочини. Зловмисники налагодили на території столиці незаконне виробництво та зберігання з метою збуту психотропної речовини амфетаміну. Крім того, вони займалися виготовленням та збутом підроблених доларів США, а також вибухових пристроїв.

Протягом періоду воєнного стану, злочинна група пропонувала чоловікам призовного віку можливість виїхати за кордон під виглядом водіїв благодійної організації, яка здійснює перевезення гуманітарної допомоги через систему "Шлях". За даними слідства, злочинна група за свої послуги просила 5 600 доларів США від осіб, які планували виїхати за кордон.

Під час документування злочинної діяльності правоохоронці провели 3 оперативні закупки, в ході яких задокументовано збут ручних осколкових гранат РГД-5 та Ф-1 та підроблених доларів США. Правоохоронці також вилучили ряд засобів для фасування наркотичних речовин, зокрема електронні ваги та прекурсори для виготовлення наркотиків.

Під час обшуків правоохоронці виявили автомат "АК-74", патрони калібру 5,6 мм, а також ручні осколкові гранати. 

Фігурантам загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві чотирьох осіб судитимуть за хуліганство на території Лаври. Подія сталася 19 квітня 2023 року, коли група осіб, діючи узгоджено між собою, намагалась проникнути до одного з корпусів Лаври. Незважаючи на зауваження представників правоохоронних органів, порушники влаштували штовханину, зламали захисні ролети та двері будівлі і незаконно потрапили всередину. Правоохоронцям вдалося встановити і затримати чотирьох осіб (двох жінок та двох чоловіків), які були причетні до цих протиправних дій.

Нагадуємо, що за розтрату понад 35 млн грн на будівництві Подільського мосту судитимуть керівника столичного КП. Подільською окружною прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва". Справу порушено за фактом службової недбалості під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

23 липня 2023, 16:48

ИХ ВСЕХ КРИШУЕТ МВС УКРАИНИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися