У Києві викрили пособника у мільйонних розтратах коштів з бюджету

У Києві розтратили мільйон гривень з бюджету на відновленні тротуару

У Києві викрили факт розтрати 1 млн гривень бюджетних коштів на відновленні тротуару. Прокуратура повідомила про підозру інженеру технічного нагляду підрядної організації за пособництво у вчиненні злочину. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Стало відомо, що службові особи Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА забезпечили перемогу підрядної організації в тендері на будівництво водопроводу для підключення житлових будинків та спортивної школи на вулиці Зрошувальній. 

Підрядник також мав виконати роботи з відновлення тротуарів та автодороги на цій же вулиці після підключення водопроводу. Підозрюваний, усвідомлюючи, що роботи не виконані в повному обсязі, підписав документи, які стали підставою для перерахування підрядній організації бюджетних коштів. Проте, згідно результатам експертизи, вартість невиконаних робіт складає близько 1 млн гривень.

Раніше у справі підозру отримали директор департаменту КМДА та керівник підрядної організації. 

Як раніше писали "Коментарі", посадовців столичного водоканалу запідозрили у розтраті бюджетних грошей під час закупівлі насосів. Слідство встановило, що до схеми з привласнення бюджетних коштів посадовці залучили керівника підконтрольного підприємства. З підрядником уклали договір поставки глибинних насосів за цінами значно вище ринкових. В рамках кримінального провадження правоохоронці провели низку обшуків, під час яких вилучили договори про надання послуг поставки та інші речові докази. Збитки оцінили у понад 1,7 мільйони гривень.

Читайте также