У Києві працівників водоканалу запідозрили у розтраті грошей з бюджету

Що відомо про корупційну схему від прокуратури

Посадовців столичного водоканалу запідозрили у розтраті бюджетних грошей під час закупівлі насосів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, приватне акціонерне товариство "Київводоканал", головним акціонером якого є столична громада, оголосив тендер на закупівлю глибинних насосів. Слідство встановило, що до схеми з привласнення бюджетних коштів посадовці залучили керівника підконтрольного підприємства. З підрядником уклали договір поставки глибинних насосів за цінами значно вище ринкових.

В рамках кримінального провадження правоохоронці провели низку обшуків, під час яких вилучили договори про надання послуг поставки та інші речові докази. Збитки оцінили у понад 1,7 мільйони гривень. Двом посадовцям ПрАТ "Київводоканал" та підряднику повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів. Їм загрожує від семи до дванадцяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області незаконно видобували корисні копалини у промислових масштабах. Слідство встановило, що організатором схеми незаконного видобутку піску виявився засновником низки підприємств, основним видом діяльності яких була продаж будівельних матеріалів. До "бізнесу" він залучив ще чотирьох спільників. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску. За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України погодило Державної служби геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві. Однак озеро Алмазне, розташоване у Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Читайте також, як переодягнений в жінку киянин вкрав пів мільйона доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися